BIEZPIENA KŪKA/ COTTAGE CHEESE CAKE

RECEPTE 
Sastāvs:
Mīklai:
milti- 2 glāzes
sviests- 200g vai viena paciņa
sāls- viena šķipsniņa
soda- naža gals pavisam nedaudz
pūdercukurs- 50g

Pildījums:
biezpiens- 400g
cukurs- 1 glāze -ja vēlas ne tik saldu, droši var pievienot arī mazāk kā glāzi-
vaniļas cukurs- pāris šķipsniņas vai pēc garšas
olas- 4 olas -pildījumam 4 olas dzeltenumi un 3 olas baltumi-

Dekorācija:
olas baltums- 1 baltums
cukurs- pēc garšas

Pagatavošana:
Mīkla:
Traukā, kurā taisīs mīklas masu, izsijā divas glāzes miltu. Pievieno sāli, sodu 
un pūdercukuru.
Sviestu -jābūt atdzesētam- izņem no leduskapja un ātri sagriež mazākos 
gabaliņos un pievieno miltu masai.
-Ar tīrām rokām- mīca mīklu tik ilgi līdz izveidojas drupaču masa. KAd 
gatavs, noliek maliņā un ķeras klāt pildījumam.

Pildījums:
Pirms sāk gatavot pildījumu, vienu olas baltumu ieliek atdzesēties ledusskapī 
-aukstu, to būs vieglāk sakult, gatavojot masu dekorācijai-
Biezpienam pievieno olas -3 veselas olas un arī pāri palikušo dzeltumu, no 
kura atdalījām olas baltumu dekorēšanai-, cukuru, vaniļas cukuru. - Cukura 
vietā izmantoju pūdercukuru, taču droši var izmantot arī parasto cukuru-
Masa sanāk diez gan šķidra, tā iesūksies arī pamata mīklas slānī un piešķirs 
mīklai saldāku garšu.

Turpinājums:
Formu, kurā ceps, iesmērē ar sviestu. Uz aci, 2/3 drupaču mīklas vienmērīgi 
ieber formas pamatā, virsū liek pildījuma masu, kad tas ir izdarīts pārber pāri 
atlikušo 1/3 drupaču mīklas.

Ja mājās ir gards ievārījums vai rozīnes u.c., droši var pievienot pildījumam.
Kad viss iepriekš minētais ir izdarīts, liek cepties, iepriekš uzsildītā krāsnī, 
180* grādos, aptuveni, 40min, kamēr kūka kļūst zeltaini brūna.

Dekorēšana -pēc izvēles:
Kad kūka ir gandrīz gatava, to var izņemt un pārklāt ar sakultu olas baltumu, 
kas rezultātā piešķirš kraukšķīgu garoziņu.

Pagatavošana:
Izņem no ledusskapja atdzesētu olas baltumu, sakuļ to -pievienojot klāt 
cukuru- pēc garšas-. Sākumā ieteicams kult uz mazākiem apgriezieniem un 
tad tos palielināt. Svarīgi, ka traukam, kurā sakuls olas baltumu, ir jābūt tīram 
un sausam.
Iegūto masu izklāj uz kūkas virsmas, liek atpakaļ krāsnī. Atšķirībā no kūkas, 
olas baltums krāsnī nevis cepas, bet gan "žūst", tāpēc obligāti ir jāsamazina 
grādi. Cept ieteicams, aptuveni, 120-130* grādos. Svarīgākais, kas jāievēro, 
ja olas baltums ļoti ātri sāk palikt brūngans- tad zini, ka krāsns temperatūra 
ir pārāk augsta, samazini grādus un ļauj tam vienmērīgi iegūt brūnganu 
nokrāsu.

VIDEO RECEPTE:

Labu apetīti! (:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru