BIEZPIENA KŪKA/ COTTAGE CHEESE CAKE
RECEPTE
Sastāvs:
Mīklai:
milti- 2 glāzes
sviests- 200g vai viena paciņa
sāls- viena šķipsniņa
soda- naža gals pavisam nedaudz
pūdercukurs- 50g
Pildījums:
biezpiens- 400g
cukurs- 1 glāze -ja vēlas ne tik saldu, droši var pievienot arī mazāk kā glāzi-
vaniļas cukurs- pāris šķipsniņas vai pēc garšas
olas- 4 olas -pildījumam 4 olas dzeltenumi un 3 olas baltumi-
Dekorācija:
olas baltums- 1 baltums
cukurs- pēc garšas
Pagatavošana:
Mīkla:
Traukā, kurā taisīs mīklas masu, izsijā divas glāzes miltu. Pievieno sāli, sodu
un pūdercukuru.
Sviestu -jābūt atdzesētam- izņem no leduskapja un ātri sagriež mazākos
gabaliņos un pievieno miltu masai.
-Ar tīrām rokām- mīca mīklu tik ilgi līdz izveidojas drupaču masa. KAd
gatavs, noliek maliņā un ķeras klāt pildījumam.
Pildījums:
Pirms sāk gatavot pildījumu, vienu olas baltumu ieliek atdzesēties ledusskapī
-aukstu, to būs vieglāk sakult, gatavojot masu dekorācijai-
Biezpienam pievieno olas -3 veselas olas un arī pāri palikušo dzeltumu, no
kura atdalījām olas baltumu dekorēšanai-, cukuru, vaniļas cukuru. - Cukura
vietā izmantoju pūdercukuru, taču droši var izmantot arī parasto cukuru-
Masa sanāk diez gan šķidra, tā iesūksies arī pamata mīklas slānī un piešķirs
mīklai saldāku garšu.
Turpinājums:
Formu, kurā ceps, iesmērē ar sviestu. Uz aci, 2/3 drupaču mīklas vienmērīgi
ieber formas pamatā, virsū liek pildījuma masu, kad tas ir izdarīts pārber pāri
atlikušo 1/3 drupaču mīklas.
Ja mājās ir gards ievārījums vai rozīnes u.c., droši var pievienot pildījumam.
Kad viss iepriekš minētais ir izdarīts, liek cepties, iepriekš uzsildītā krāsnī,
180* grādos, aptuveni, 40min, kamēr kūka kļūst zeltaini brūna.
Dekorēšana -pēc izvēles:
Kad kūka ir gandrīz gatava, to var izņemt un pārklāt ar sakultu olas baltumu,
kas rezultātā piešķirš kraukšķīgu garoziņu.
Pagatavošana:
Izņem no ledusskapja atdzesētu olas baltumu, sakuļ to -pievienojot klāt
cukuru- pēc garšas-. Sākumā ieteicams kult uz mazākiem apgriezieniem un
tad tos palielināt. Svarīgi, ka traukam, kurā sakuls olas baltumu, ir jābūt tīram
un sausam.
Iegūto masu izklāj uz kūkas virsmas, liek atpakaļ krāsnī. Atšķirībā no kūkas,
olas baltums krāsnī nevis cepas, bet gan "žūst", tāpēc obligāti ir jāsamazina
grādi. Cept ieteicams, aptuveni, 120-130* grādos. Svarīgākais, kas jāievēro,
ja olas baltums ļoti ātri sāk palikt brūngans- tad zini, ka krāsns temperatūra
ir pārāk augsta, samazini grādus un ļauj tam vienmērīgi iegūt brūnganu
nokrāsu.
VIDEO RECEPTE:
Labu apetīti! (:

Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru