Jūlijas kartupeļu bumbiņas/ Julias potato balls
RECEPTE
Sastāvs:
kartupeļi - 8gab
piens - 1/2 glāze
sviests - piciņa garšai
sāls - pēc garšas
olas - 2gab
rīvmaize
eļļa - 1l

Pagatavošana:
Kartupeļu biezenis:
Sagriež mizotus kartupeļus, lai tie ātrāk izvārās, met iekšā vārošā ūdenī un pievieno klāt sāli 
(ja ir vēlme, var pievienot arī vēl citas garšvielas). Vārītiem kartupeļiem pievieno klāt nedaudz sviesta un pus glāzi piena, ar stampiņu mīca līdz ir izveidojies viendabīgs kartupeļu biezenis.
Pagaršo, ja garšo turpina.

Sagatave bumbiņām:
Katliņā uzliek sildīties eļļu.
Olas baltumu atdala no olas dzeltenuma, lai kartupeļu masa labāk turas kopā, dzeltenumus droši var pievienot kartupeļu masai. Sakuļ olas baltumus līdz veidojas putas.
(Ar tīrām rokām) veidojam nelielas bumbiņas no kartupeļu biezeņa un tās viegli mērcē olas baltuma putās, kad tas ir izdarīts bumbiņu vienmērīgi noklāj ar rīvmaizi. 
Uzkarsētā eļļā (ar sausu karoti!) uzmanīgi liek iekšā bumbiņas un līdz ko tās kļūst zeltaini brūnas, ņem ārā.


VIDEO RECEPTE:

Lai ikvienam ir brītiņš, kurā apstāties un "ieelpot" Latvijas svētku noskaņu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru